| « Önceki başlık :: Sonraki başlık » |
| Yazar |
Mesaj |
sileligirlForum Yöneticisi

Ülke: turkey Mesajlar: 891 Şehir: istanbul Meslek: İşletme
Level: 26

|
Tarih: Tue Jul 24, 2007 8:47 am Mesaj konusu: Korku İmparatorluğu - Cevat Eren |
|
|
Kitap Adı: Korku İmparatorluğu
Yazarı: Cevat Eren
Konu: Edebiyat-Türk-Roman
Sayfa: 596
Baskı Yeri: İstanbul
Yayınevi: Gürer Yayıncılık
Piyasa Fiyatı: 20 YTL
Sınırlarımızın dışında kalmış bir Ortadoğu!
İstediğini yapabileceğini sanan bir süper güç: Amerika...
Paranın, petrolün ve su kaynaklarının üzerine oturacak!
İsrail`in güvenliğini sağlayacak!
Operasyonun adı, Büyük Ortadoğu Projesi...(BOP)
İlk hedef Irak...
Yakılıyor, yıkılıyor, insanlar katlediliyor, sindiriliyor!
Etnik ve mezhepsel bölünme başarılıyor...
Türkiye Cumhuriyeti`ni de bölme planı!
Bunun tohumları, Irak`ın Kuzeyinde atılıyor...
Ama dikkate almadıkları bir gerçek var!
Türkiye`nin sınırları cetvelle değil, kanla çizildi!
Bölmeye çalıştığı bu ülke, hiç yoktan vareldi...
Başına çuval geçirdiğini sandığı bu ülkenin insanları, 7 düvele pabuç bırakmadı! Amerika, hesaplarının yanlış olduğunu gördüğünde, artık çok geç olacak! _________________
 |
|
 |
|
|
ceren34Yeni Üye

Ülke: turkey Mesajlar: 2
Level: 1

|
Tarih: Sat Jul 28, 2007 10:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kitabın adı: Korku İmparatorluğu
Yazarı: Cevat Eren
Yayınlayan: Gürer Yayınları
Tarihi: Haziran 2007
Sayfa: 596 (Korkmayın, kolay okunuyor. Ben 4 günde bitirdim)
Fiyatı: 20 YTL (İnternette kitapdenizi.com da 15 YTL)
Hemen hemen tüm kitapçılarda var. Ben bu kitabı, yazarıyla Avrasya TV'de yapılan söyleşiyi izledikten sonra merakla aldım.
Konusu: 1990 yılından başlıyor. Kitabın büyük bölümü olayın kahramanları tarafından anlatılıyor. Bu yüzden sanki siz de o olayın içindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz.
Bugünlerde elden ele dolaşan parçalandığımızı gösteren harita, Türkiye'nin eline geçiyor. Ama yöneticilerimiz, Kuzey Irak için hiç tedbir almıyor. Belki de Amerikalıların gerçekten dostumuz olduğunu sanıyorlar!
Neyse, Irak'ta Kuveyt harekatı oluyor. İsyan çıkıyor. Saddam saldırıyor. Kürtler ve Türkmenler kaçıyor. Türkiye sınırına yığılmaları çok güzel anlatılmış. Türkmenlerle Kürtlerin o zaman nasıl kardeşçe yaşadıkları görülüyor.
ABD, Türkiye'yi kandırarak Çekiç Güç'ü kuruyor. Sonra İsraillilerin ve Amerikalıların Kürtleri nasıl kandırdıkları çok güzel anlatılıyor. Yıllar süren hazırlıklar, bizim hükümetlerin uyuması, hayret verici. Çünkü kitapta bunları okurken, pek çok olayı hatırladım. Bizimkiler nasıl uyumuş, hayret!
1 Mart teskeresinin perde arkası da çok güzel anlatılmış. Ben bu kitabı okuyuncaya kadar hep, "Keşke teskere geçseydi" diye düşünenlerdendim. Şimdi, "İyi ki teskere geçmemiş" diyorum. Amerika, daha o zaman bizi parçalayacakmış. Bizi Allah korumuş.
İsrailliler, Amerikalılar ve İngilizler tüm hazırlıklarını tamamladıklarında IraK'ın işgali başlıyor.Türkmenlerin evlerindeki tabancalar bile toplanırken, Kürtlere ağır silahlar veriliyor.
Türkmenlerin yaşadıkları işkenceler, çeşitli örneklerle anlatılmış. Çok kere okurken ağladım. Öğretmen Nuri ve ailesinin acılarını içimde hissettim.
Bu arada bir zaman Karadeniz sahillerinde dolaşan Beyaz Balina Aydın da kitabın kahramanlarından biri olarak çıkıyor karşımızda. Aydın'ın maceraları keyif veriyor insana.
Çuval olayı da yaşayanlardan bir Türkmenin ağzından anlatılıyor. Anlatıldığı kadarıyla bile nefret ettiriyor Amerikalılardan. Biz sadece çuval olayını biliyoruz. Oysa pek çok benzer olay yaşanmış. Perde arkaları da çok güzel anlatılmış.
O zamana kadar Türk askeri, Amerika'nın bizi Irak'a çekme planları çerçevesindeki tahriklerine cevap vermiyor. Ama çuval olayı bardağı taşıran son damla oluyor. Çok güzel bir plan hazırlanıyor. Bu planın hazırlıkları yıllar sürüyor. Bu arada çeşitli maceralar yaşanıyor. Bu maceralardan birinde, güzel bir aşk hikayesi de çıkıyor karşımıza. Maceralar kurgu mu, gerçek mi anlayamıyorsunuz. Çünkü, bazılarının gerçek olduğunu hatırlıyorsunuz.
Yine uzatmıyayım. Türkiye tüm hazırlıklarını yapıyor. Türk Ordusu harekete geçecek ama bu defa karşıların Türk Hükümeti'nin engeli çıkıyor. Kitabın sonraki bölümünde harekat bütük bir başarıyla gerçekleştirliyor. Bu bölüm de sangi günümüzde yaşanan olaylara çok benziyor.
Kitapta bir genelkurmay başkanı da var. Tanımı ve konuşmaları Orgeneral Büyükanıt'a çok benziyor.
Sonuç mu? Ben bu kitabı, bazen üzüldüm ama zevkle okudum. Ordumuza güveniyordum ama burada öğrendiklerim göğsümü kabarttı. Kitabın sonu kurgu ama herşey akla yatkın. Neden gerçekleşmesin?
Herkesin zevkle ve gururla okuyabileceği bir kitap. Tavsiye ederim. |
|
 |
SistemOda

Ülke: turkey Mesajlar: 3786
Meslek: Webmaster
Level: 46
| Deneyim: |
3690 / 3690 |
|
|
|
100% |

|
Tarih: Sun Jul 29, 2007 11:24 am Mesaj konusu: |
|
|
ikinizede ayrı ayrı teşekkür ederim bilgiler için |
|
 |
ceren34Yeni Üye

Ülke: turkey Mesajlar: 2
Level: 1

|
Tarih: Thu Aug 09, 2007 12:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu kitapla ve yazarıyla ilgili daha geniş bilgi:
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburayaya da foruma giriş için buraya tıklayınız! | sitesinde var. |
|
 |
Sayfanın En Üstüne Çıkmak İçin BURAYA TIKLA !
Bu forum phpBB Tabanlıdır.
(All right reserved www.olumciceklerisaraybosna.com )Copyright © 2008
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece www.olumciceklerisaraybosna.com'a aittir.
Materyallerimizin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sitemizde yer alan yazıların telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yazınız bulunuyorsa ve kaldırılmasını istiyorsanız lütfen İletişim bölümünden irtibata geçiniz.
Yönetim ve Webtasarım SABQCES tarafından yapılmaktadır. (( Sitemap site ))
|