SCANHİlgili Üye

Ülke: NULL Mesajlar: 446 Şehir: İSTANBUL
Level: 19

|
Tarih: Mon Apr 14, 2008 4:51 pm Mesaj konusu: Bu israfı günde tek dizi bitirir - Memet Güler yazdı... |
|
|
Bu israfı günde tek dizi bitirir
Akşamları ana haber bültenlerinden sonra tek dizi. Bütün kanalların yöneticileri bir araya gelecekler ve bir yıldır yaşadığımız dizi israfına aralarında yapacakları basit bir centilmenlik anlaşmasıyla son verecekler. Prime-tima’da, ana haber bülteni sonrasında, 20.00 ile 22.00 saatlerinde arasında, her gece yalnızca tek bir dizi ekrana sürecekler.
Onca emek çöpe gitti
22.00’den sonraki kuşağı da ister bir yarışma, ister haber, siyaset ya da bir tartışma programı ile renklendirecekler. Her gece peş peşe iki dizi gösterme yarışına girmeyip, ekrana getirdikleri dizilerin neredeyse yarısını heba etmeyecekler.
Eylül ayından bu yana, bütün kanalların toplamında 100’den fazla dizi çöpe gitti. Bunların çoğu kötü dizi olmalarından değil, ekrandaki dizi trafiğinin yoğunluğundan bitti. Sonuçta boşa harcanan o emekler, sarf edilen paralar milli servet değil mi?
Şimdiden uyarıyorum
Ben bildiğimi henüz içinde bulunduğumuz sezon daha bitmeden, yeni sezon için yine dizi yarışına girilmeden söylüyorum. Çünkü sektörün aynı çılgın yarışı bir yıl daha kaldıramayacağını biliyorum. Şimdi bu vesileyle bir kere daha altını çiziyorum; önümüzdeki sezon her kanal her gece tek bir dizi yayınlasın. Bir yıldır sokağa atılan paralar yetti artık; bari bundan sonra emekler boşa harcanmasın. Hepinizi iyi haftalar... |
|