SABQCESAdministrator & Webmaster

Ülke: NULL Mesajlar: 1117 Şehir: İzmir Meslek: Webmaster
Level: 29
| Deneyim: |
1112 / 1112 |
|
|
|
100% |

|
Tarih: Tue Apr 01, 2008 12:33 pm Mesaj konusu: ADAMI ZORLA ULUSALCI YAPMAYIN! |
|
|
Yıllarca gazetecilik yaptıktan sonra Türkiye ile ilgili şöyle bir tespitim var...
Bu memlekette 3 konudaki tartışma sonuçsuzdur. Kadın erkek hangi sınıfa ait olursanız olun, bu üç meseleyi konuşur konuşur konuşur ama bir sonuca ulaşatıramazsınız.
İlki FUTBOL TAKIMI. Bu memlekette hiç kimsenin futbol takımını değiştiremezsiniz. Nerede ise doğumundan itibaren o takım ile özdeşleşmiştir. O yüzden hiç boşuna uğraşmayın.
İkincisi DİN’dir. Bu ülkede din meselesi tartışılmaz, söz söylenmez, sorgulanmaz. Tersinde ısrar etmek demek, sonuçlarına katlanmak demektir ki; iş öldürülmeye kadar gidebilir. Bakınız Turan Dursun.
Üçüncüsü VATAN. Bu millet vatanseverdir. Sağcısı, solcusu Türkiye üzerine söylenen sözleri dinler dinlemesine ama, bir yere kadar. Sonunda kendi milletine söz söyletmez, laf ettirmez.
AKP kapatılma davası açılınca, Türk gazetecilerinin BİR KISMI eski bir alışkanlıkla hemen antenlerini Avrupa’ya çevirdiler. Bunlardan birisi de Yasemin Çongar.
Taraf Gazetesi'ndeki köşesine Türkiye - AB Karma Parlemento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendjik'in ipine sarılmış durumda. Hemen bir söyleşi ile karalar bağlanmış.
AKP kapatılırsa Avrupa ne der?
Avrupalı'ya verelim cevabı: SANA NE ?
Artık bıktım ben bu Avrupalı ikiyüzlülüğünden, ne zaman sıkışsak 'Avrupalı' görüşünden. Biz bu ülkeyi yeterince seviyoruz kardeşim. Avrupalının her krizde ortaya çıkıp bize 'şu şöyle olsun, bu böyle olsun' demesinden gına geldi.
AKP kapatılırsa AB’ye almayacaklarmış.
Hadi oradan!
Sanki AKP kapatılmazsa alacaklar. Sanki aylardır işi yokuşa süren, ilişkileri sıfır noktasına taşıyan AB değil.
Bu sömürgeci tavırdan, açık açık yapılan tehditten bıktık usandık.
Eğer AKP’nin kapatılmasına karşı duracaksak, bunu 'Avrupalı ne der' diye değil, biz bu vatanı sevdiğimiz için dururuz. Ama asıl tehlikeli olan Avrupalı'nın ne dediği demediği de değil. Her krizde Avrupalı'nın kapısına sığınan aydın tavrında.
Adamı zorla ulusalcı yapar bunlar.
Sonra al sana tehdit!
Cüneyt Özdemir
KAYNAK:
Bu forumdaki linkleri sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir! Kayıt olmak içinburayaya da foruma giriş için buraya tıklayınız! |
|
|